Forbedringsområder

God morgen! Jeg tenkte å starte uken med et nytt blogginnlegg og denne gangen et innlegg som forhåpentligvis kan være til inspirasjon for dere på lik linje som det er for meg. Er det bare meg eller har vi alle en tendens til å miste litt gnisten i det vi gjør eller setter oss som mål? Hvert år er det alltid like mye snakk om de hersens nyttårsforsettene, men hvorfor ikke sette seg nye delmål underveis?  Jeg vet ikke om det har en sammenheng med at jeg har vært fraværende på sosiale medier eller om det kun skyldes jobb, men de siste månedene har jeg også mistet flere gode rutiner. I håp om at jeg skal finne de tilbake velger jeg å lage en liste på ting jeg må bli bedre på. Det har i hvert fall funket for meg tidligere, så hvorfor ikke gjenta suksessen.

hilton
Normal døgnrytme

Etter at jeg flyttet hjem har hovedfokuset vært jobb, jobb og enda mer jobb. Det betyr at de resterende timene som er igjen av døgnet blir brukt til mat, tv-titting eller å være sosial. Dette på bekostning av blant annet søvn. Jeg jobber riktignok på forskjellige tider av døgnet, men det betyr likevel ikke at jeg ikke kan ha en normal døgnrytme. Selv om jeg har senvakt er det ingenting som tilsier at jeg kan legge meg til normaltid og stå opp til normaltid. Skjer det? Nei! I stedet for å stå opp tidlig ender jeg opp med å sove helt frem til jeg skal jobb. Dette er en stygg uvane jeg må se til å bli kvitt før den legger seg der for godt. Jeg må altså bli flinkere til å utnytte tiden bedre. Ergo, legge seg før midnatt og stå opp senest kl 09 de dagene jeg har senvakt.

Trening

Dette er et punkt som står veldig høyt på listen min. De av dere som kjenner meg og har fulgt meg over lengre tid vet at jeg er glad i å holde meg i form. At jeg ikke prioriterer dette har en sammenheng fra lenge før jeg flyttet hjem fra Oslo. Til tross for at jeg på daværende tidspunkt jobbet på et treningssenter var jeg ikke særlig flink. Jeg mistet treningsmotivasjonen i takt med livsgnisten og nå som jeg er i ferd med å få den tilbake er det jo ingenting som passer bedre enn å komme seg opp av sofaen og knyte på seg joggeskoene. Nå som jeg har muligheten til det har jeg faktisk tenkt å prøve meg på håndballbanen igjen. Det begynner å bli en stund siden sist, men det er jo ikke dermed sagt at jeg ikke kan gi det en ny sjanse. Jeg har alltid vært glad i å spille håndball og det er noe med lagidretten som pirrer meg. Treningen får liksom en helt annen mening enn å bare stå foran speilet å løfte vekter, hvis dere skjønner? Her hjemme er jeg omgitt av vakre fjell i alle størrelser og det er utsette på turmulighetene. En treningspartner hadde kanskje ikke vært så dumt. Dersom jeg begynner på igjen med håndball er ikke det så om å gjøre, men det hadde jo alltids vært kjekt å ha noen å dra på treningssenteret sammen med, eller på fjellet for den del.

Kosthold

Som vi alle vet henger kosthold og trening sammen. Er man utrent og ikke opptatt av å holde seg i fysisk form er det desto vanskeligere å ha et sunt kosthold. Jeg sier ikke at dette gjelder for alle, men jeg tror ikke jeg tar helt feil når jeg sier at det er sånn i de fleste tilfeller. Som person er jeg veldig enkel sånn: Har jeg ingen god rutine på treningen blir også kostholdet nedprioritert. Nå som jeg har bodd hjemme hos min eldste søster har jeg vært så heldig å få i meg et variert kosthold og det man kan kalle god gammeldags husmannskost. Dette er på ingen måter usunt, men det er heller det jeg spiser mellom disse måltidene som ikke er bra for meg. Det blir gjerne en sjokolade eller to om dagen og kanskje litt annet snacks. Heldigvis har jeg en ganske aktiv jobb, så mye av kaloriene forsvinner før de får satt seg. Alt i alt er det litt for mye kos i hverdagen og alt for lite struktur. Jeg er også alt for dårlig til å drikke vann. Det skyldes rett og slett latskap. Har man vann stående i kjøleskapet eller husker å ta med seg en vannflaske når man skal ut å farta er det jo ingen unnskyldning for å ikke få i seg nok væske. Uavhengig av treningen burde jeg bli flinkere til å tenke over hva jeg putter i munnen. End of story.

Blogg

Jeg regner med at jeg hadde fått høre det hvis jeg ikke nevnte blogging i forbedringslisten min. Hehe. Som jeg nevnte for dere her om dagen så er dette noe jeg må ta gradvis. Allerede etter de to siste innleggene mine merker jeg at motivasjonen til å blogge igjen har økt. Det er jo kanskje ikke så rart at jeg savner det når jeg har holdt på i så mange år. Ja, det kan til tider være krevende å skulle utlevere seg selv på denne måten, men til gjengjeld føler jeg at jeg får mye mer ut av dagene. Siden jeg ikke har kjæreste eller noen andre som krever tiden min på den måten er det fint å kunne dele av seg selv til dere. Jeg føler det ligger en forventning hos dere som jeg må innfri. Hadde det ikke vært for dere og denne bloggen hadde jeg neppe fått like mye ut av dagene mine. Jeg blir rett og slett mer kreativ som følger av at jeg må oppdatere alle disse kanalene. Både i form av trening, kosthold, klær og andre ting jeg måtte ha på hjertet. Konklusjon: Bloggen gjør meg til et bedre menneske på mange måter. Jeg må bare slutte å sammenligne meg med andre og tro at det jeg gjør ikke er bra nok. Klarer jeg å finne en sunn balanse mellom blogg og fritid, samt bli flinkere til å logge av når det trengs er ikke dette noe sak.

Se muligheter 

Til tross for at jeg nå har flyttet hjem på landet betyr det ikke at hverdagen min skal bli kjedelig. Alt er jo hva man gjør det til selv. Jeg har verken barn, dyr eller kjæreste. Dette skal da ikke være noe som helst unnskyldning til at jeg ikke kan ta meg en weekendtur i ny og ned. Jeg har både familie og venner spredt rundt omkring i landet, så her skal det ikke stå på valgmulighetene. Når det er sagt har jeg mye familie og noen venner her hjemme, som også er en av grunnene til at jeg faktisk flyttet hjem. Jeg gleder meg til å kunne tilbringe mer tid sammen med disse menneskene og ikke minst, gjøre hyggelige ting sammen med de. Så lenge man er kreativ og ser mulighetene i stedet for begrensningene er det jo ikke lov å si at man kjeder seg. Jeg har jo tross alt vokst opp her og så vidt jeg husker satt jeg ikke hjemme og kjedet meg under alle disse årene. Det handler om å benytte seg av de tilbudene man har rundt seg og gjøre det beste ut av det. Jeg kunne like gjerne bodd i ødemarka jeg så lenge jeg hadde de rette menneske rundt meg.

Spare

I likhet med trening har jeg nå satt meg som mål å bli mye flinkere med pengene mine. Det er billigere å bo på landet og det blir ikke på langt nær like mye utskeielser som det var da jeg bodde i Oslo. I løpet av de nærmeste månedene er jeg fast bestemt på å bli mye mer økonomisk. Jeg har allerede satt meg opp et månedlig budsjett som jeg skal følger. Her setter jeg av faste beløp til sparing, reising og BSU. Det lønner seg å lage en oversikt over hva du skal bruke pengene dine på. Så langt har jeg vært veldig flink og det tenker jeg å fortsette med. Ingenting kan måles med den mestringsfølelsen man får som følger av selvkontroll og disiplin. Siden det blir litt mindre kos i ukedagene i form av fest og shopping vil det naturligvis smake bedre med en etterlengtet belønning. Enten i form av en ny genser eller en opplevelse.

hilton2

Det er sikkert flere ting jeg burde bli flinkere til, men dette er de tingene jeg kom på nå i farten eller som står høyest på lista. Enten du har blogg eller ikke anbefaler jeg deg til å lage deg en sånn liste en gang i blant. Mulig du synes det høres teit ut, men jeg kan garantere deg at det har en innvirkning. For det første er det mye lettere å overholde noe som du har skrevet ned og i hvert fall hvis du henger listen synlig på enten kjøleskapet eller et annet sted du passerer daglig. Da blir du med jevne mellomrom påmint hva du skal bli bedre på og horfor. Sistnevnte er veldig viktig, for hvis ikke du vet hvorfor er det heller ikke noe vits å lage liste. Jeg vet at hvis jeg forbedrer meg på alle disse punktene får jeg det mye bedre med meg selv. Ikke nok med deg, jeg blir en bedre versjon av meg selv. Husk, alt henger sammen vet dere. Hvis du ikke har det bra med deg selv kan du ikke glede deg over noe annet. Heller ikke over det som skjer i livene til de rundt deg. Tenk så kjedelig å måtte ha det sånn da. Du vil vel ikke ende opp med å bli en person som konstant må gå rundt å rakke ned på andre fordi du innerst inne ikke har det bra med deg selv? Jeg har møtt mange slike mennesker og de gir meg ikke annet enn bekymringer, og dårlig energi. Bort med det.

Det var dagens visdomsord fra meg. Ha en fin uke da dere! Vi sees. :-)

3 kommentarer

  1. Wow!! Så bra skrevet, tror man trenger å bli litt mere strukturerte i hverdagen!!

    Så utrolig stilig leilighet!! Er det din nye?

  2. Hei, er helt enig med deg at struktur er viktig. Uten det blir det mye vanskeligere å nå mål osv.

    Traff deg ute på byen en gang, og du er like kjekk og sympatisk som på bloggen!!:)

  3. Hei, så godt å se deg tilbake på bloggen! Helt enig at man kan sette seg mål når som helst for å markere en ny start, tror jeg må stjele noen av listen din :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *