Kjip start på påska

Hei dere. Gårsdagens treningsøkt resulterte i noe helt annet enn hva jeg hadde sett for meg.  Sammen med kjæresten var jeg på Crosstraining på Sats og helt på tampen av økta klarte jeg å ødelegge ryggen. Jeg tok squats med medisinball og på vei opp smalt det i korsryggen. Smertene var uutholdelig og jeg kjente med engang at dette ikke kom til å ende godt. Jeg ble liggende på gulet en stund og prøvde å gjøre noen øvelser som gruppeinstruktøren viste meg, men uten hell. Det var bare å knyte på seg skoene og komme seg hjemover. Etter å ha kavet meg gjennom dusjen kjente jeg at smertene bare ble verre og ryggen stivere. Julian insistrete på at vi skulle dra til legevakten, men jeg nektet. Utover kvelden og natta ble det bare verre og jeg fikk knapt sove mens jeg lå og vred meg i smerter.

Dagen i dag startet med time hos kiropraktor og legevakta. De kunne fortelle meg at jeg hadde fått en skiveutsklidning. Kiropraktoren gjorden noen øvelser sammen med meg og det ble en smule bedre, men jeg må tilbake i morgen for oppfølging. Jeg har nå fått smertestillende som skal ta unna de verste smertene, men likevel er det helt forjævlig. Jeg klarer knapt å gå, stå, sitte eller ligge. Jeg har hatt dette en gang før og vet derfor hva jeg har i vente, men denne gangen er smertene mye verre. Som jeg har blitt fortalt må jeg bare ta tiden til hjelp og prøve å holde litt i bevegelse slik at det ikke blir vondt verre.

Heldigvis har jeg verdens beste kjæreste som stiller opp for meg. Jeg vet rett og slett ikke hva jeg skulle gjort uten. Jeg føler meg så innmari hjelpesløs, noe som får meg til å tenke på hvor heldig jeg faktisk er som ikke plages med dette permanent. Det å være frisk og rask er ingen selvfølge og det at jeg nå ligger rett ut med ryggsmerter gjør at jeg setter mer pris på livet. Selvfølgelig er dette en veldig kjip start på påskeferien, men jeg kan ikke få gjort så mye med det. Jeg er bare glad for at vi ikke booket tur til Geilo, som egentlig var planen. Aller helst skulle jeg ønske jeg kunne tilbringe påsken på fjellet sammen med venner, men den gang ei. Det aller viktigste nå er å fokusere på å bli frisk igjen. Heldigvis har vi terrasse som jeg kan nyte finværet fra. Det hjelper i hvert fall litt. Utover det tar jeg mer enn gjerne i mot serietips fra dere. Julian skal jobbe de to neste dagene før han tar ferie og derfor trenger jeg noe fylle tiden med. Jeg har selvfølgelig fått med meg første epsiode av GOT, sesong 8. Shit så spennende! Jeg klarer nesten ikke å vente til neste episode. Det er uten tvil favoritt serien min. Bare synd dette er den siste sesongen ever.

Håeper alt står bra til med dere og at dere har fått en litt bedre start på påska enn meg.

2 kommentarer

 1. Hei!

  Først og fremst vil jeg bare si at jeg føler veldig med deg. Jeg fikk det samme som deg i midten av oktober i fjor. Jeg merket det aldri i ryggen, men på bakside av venstre ben. Jeg var nummen, det prikket og jeg hadde store smerter på hele baksiden. Jeg klarte heller ikke å sitte mer enn et par sekunder før jeg skrek av smerte. Jeg slet altså mer med isjias enn med ryggproblemene der skiveutglidningen var. Jeg vet ikke om du også er i samme situasjon angående isjias, men jeg fikk hvertfall beskjed om å ligge mye, gå en del turer i tempoet som passet meg og gjøre øvelser jeg har fått av kiro. Fikk beskjed om at dette dessverre kunne ta tid, og at jeg måtte være tolmodige. Jeg er fremdeles sykmeldt men er mye bedre etter en helt super behandling hos kiro med akupunktur, massasje og øvelser.
  Jeg har vært så heldig å fått jobb hos SAS som Cabin Crew som starter opp med kurs i midten av Mai og fått beskjed om at det skal gå helt fint av både kiro og fastlege. Jeg derimot er mer skeptisk da jeg fortsatt sliter med å sitte i lengre perioder. Men jeg skal absolutt prøve mitt beste!

  Ønsker deg masse god bedring! Ta tiden til hjelp og lytt til kiro!

  1. glennhenriksen

   Hei Lena,

   Så leit å høre at du har slitt så mye med dette. Det er absolutt ikke ønskelig å havne i en slik situasjon. Enda godt at du nå er bedre og gratulerer så mye med jobb i SAS. Jeg har selv jobbet der og har bare gode minner derfra. Det er «heldigvis» ikke en stillesittende jobb, så det skal du ikke bekymre deg over. Du må bare sørge for at du har gode sko, med evt. såler slik at du ikke belaster ryggen unødvendig mtp dårlig fottøy. Ønsker deg fortsatt god bedring og lykke til med kurset og jobben i SAS. God påske.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *