Min første bolig! (BILDER FØR OPPUSSING)

Hei dere! Long time, no see. Jeg kan vel med hånden på hjertet si at det er mye som har skjedd siden sist jeg oppdaterte denne bloggen. Grunnen til at jeg tar opp igjen tråden nå etter så lang tid er fordi jeg har lyst til å dele en stor begivenhet med dere. De av dere som følger meg på Instagram / Snapchat fra før har sikkert fått det med seg allerede, men jeg har nemlig kjøpt min første leilighet!! Det er for meg en av de største bragdene jeg har oppnådd så langt i livet og jeg klarte det før jeg fylte 30 år, noe som også var mitt personlige mål. Det begynner å bli noen måneder siden jeg faktisk kjøpte den, rettere sagt i slutten av mai tidligere i år. Situasjonen med COVID-19 og permanent hjemmekontor løsning var vel på mange måter det som fikk meg til å innse at jeg ikke lenger kunne sitte på sidelinjen. Fra midten av februar og utover ble det brått slutt på alle festligheter og utskeielser for min del, noe som gjorde det betydelig enklere å sette inn støtet for å fikse de siste papirene for å kjøpe meg en leilighet.

Da jeg endelig fikk klarsignal fra banken startet jakten på det som skulle bli min første bolig. En spennende, nervepirrende og lærerik prosess. Jeg var på endel visninger rundt omkring i byen. På forhånd hadde jeg sett for meg å bo på St.Hanshaugen, Bislett, Majorstuen og Frogner. Da jeg etter hvert skjønte hvor «lite» jeg fikk for pengene på disse stedene måtte jeg tenke utenfor boksen. Eller, utenfor boksen blir vel kanskje litt feil ordvalg da jeg endte opp midt på Grünerløkka – som for veldig mange er en stor drøm å bo. Jeg for min del hadde bodd på løkka tidligere og var derfor fast bestemt på at jeg ikke skulle tilbake hit med det første. Så feil kunne jeg ta! Da leiligheten dukket opp på Finn.no var jeg i grunn solgt etter å ha sett bilder av den nydelige balkongen og den fine utsikten. Ja, for det gikk ganske tidlig opp for meg at balkong var noe av det jeg ønsket meg aller mest.

Jeg gikk på visning og fikk umiddelbart en god vibe når jeg kom inn døra. Megleren som møtte meg var i tillegg veldig hyggelig og svarte godt for seg på alle mine spørsmål. Det at jeg kjente et par som allerede bodde i denne blokken gjorde selvfølgelig valget mitt litt enklere. Jeg visste for eksempel at de trivdes veldig godt og at de hadde skrytt av naboene, området så vel som borettslaget. Da jeg bestemte meg for å legge inn bud hadde jeg ikke trodd at jeg faktisk skulle vinne budrunden. I hvert fall ikke med tanke på at jeg hadde sett hvor mye flere av de andre leilighetene jeg var på visning på tidligere ble solgt for. Etter en uutholdelig budrunde fikk jeg til slutt vite at jeg hadde vunnet budrunden. Ikke samme dag, men et døgn etterpå. Det skulle vise seg at leiligheten min var en del av Obos, noe som betyr at de med forkjøpsrett hadde muligheten til å kapre mitt bud og kjøpe leiligheten. Heldigvis for min del skjedde ikke dette og leiligheten ble min i slutten av mai 2020.

De av dere som kjenner meg fra før vet at jeg synes det er gøy med innredning og at jeg liker å følge med i tiden når det kommer til å møblere hjemmet osv. Det falt meg derfor naturlig å skulle pusse opp og gjøre endel endringer på leiligheten. Ved å gjøre nettopp dette fikk jeg sette mitt personlige preg på det som skulle bli mitt første hjem i tillegg til at jeg sørget for at leiligheten økte i verdi. Oppussing er dyrt og det visste jeg på forhånd. Jeg droppet derfor sommerferie og reiste hjem til familien for å spare opp så mye penger som mulig. Det at jeg unngikk å makse grensa for hva banken ville låne meg gjorde det også mulig å avse noe til oppussing.

Overtakelsen av leiligheten skjedde den 1. august. Papirene ble underskrevet og jeg fikk nøklene. Jeg husker enda følelsene som gikk rundt i kroppen min den dagen. Helt ubeskrivelig følelse å vite at man endelig eier noe eget. 31 kvm er kanskje for noen veldig lite, men for meg var dette alt. Endelig kunne jeg sette i gang med planleggingen av det som skulle bli mitt lille krypinn. Allerede uken etterpå startet arbeidet og det har pågått til ganske nylig. Jeg flyttet først inn en måned etterpå, i starten av september. Grovarbeidet tilhørende oppussingen er ferdigstilt og nå gjenstår «kun» innredningen. Jeg mangler fortsatt endel møbler, skyvedørsgarderobe og selvfølgelig litt interiør, men det blir etter hvert. Det tar lang tid å skape et hjem og jeg ønsker selvfølgelig kun det beste i henhold til min smak og lommeboken selvfølgelig. Bilder av det endelige resultatet av oppussingen tenkte jeg å vise dere etter hvert. I mellomtiden kan dere se på bildene av leiligheten fra FINN-annonsen. Hun som bodde her tidligere var seriøst det søteste menneske jeg har møtt. Varm, imøtekommende og hyggelig. Det var nesten vemodig for meg å si at jeg skulle pusse opp da jeg skjønte hvor mye denne boligen hadde betydd for henne de siste årene . Heldigvis tok hun det veldig pent og gledet seg på mine vegne.

Slik så leiligheten ut når jeg var på visning. Som dere sikkert skjønner er det ikke rart at jeg ble forelsket. Bare se på denne nydelige balkongen. Den forrige eieren hadde gjort det skikkelig hyggelig her ute med masse puter, lys og planter. Utsikten, viben og alt er bare helt fantastisk. Enda finere i virkeligheten. Gleder meg til mange fine stunder her ute fra neste vår/sommer. 

Foto: Sigve Kvamsdal.

Foto: Sigve Kvamsdal.

Foto: Sigve Kvamsdal.

Foto: Sigve Kvamsdal.

Foto: Sigve Kvamsdal.

Foto: Sigve Kvamsdal.

Foto: Sigve Kvamsdal.

Foto: Sigve Kvamsdal.

Foto: Sigve Kvamsdal.

Foto: Sigve Kvamsdal.

Følg meg gjerne på instagram @glennhenriksen slik at dere får med dere neste gang jeg deler et nytt innlegg på bloggen i forbindelse med leilighetsprosjektet mitt. 😊

8 kommentarer

 1. Andreas

  Gratulerer, så fin den var!

  1. glennhenriksen

   Hei Andreas,

   Tusen takk for det :)

   Ha en fin dag.

 2. Gratulerer så mye med leilighet Glenn kjekt at du er begynt å blogge igjen, og ikke minst like gøyt å følge deg gjennom Instagram. Gleder meg til flere updates om leiligheten og livet generelt!

  1. glennhenriksen

   Tusen takk for det Trude! :)

 3. Gratulerer ! Regner med du flytter kjøkkenet ut og lager deg et soverom der kjøkkenet er. Oppussing er gøy, Lykke til med resten ;-)

  1. glennhenriksen

   Takk for det Ole! Det er nok riktig det! :)

 4. Gratulerer!❤️ Utrolig stor glede når man endelig får kjøpt sin første bolig! Du har all grunn til å være stolt av deg selv. Gleder meg til å se hvordan leiligheten ser ut etter oppussingen.

  1. glennhenriksen

   Tusen takk for det Julie. Hyggelig tilbakemelding! :D

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *