Bilder fra oppussingen

// Inneholder annonselenker. 

God ettermiddag! Jeg tenkte jeg skulle vise dere litt bilder fra selve oppussingen og forklare hvilke endringer jeg har gjort i leiligheten. I det forrige innlegget mitt fikk dere se bilder av leiligheten slik jeg møtte den på visning. I dette innlegget får dere se hvordan den så ut etter overtakelse og underveis i oppussingen. Jeg må bare beklage for størrelsen og kvaliteten på bildene. De er alle tatt med iphone  noe som gjør at leiligheten ser litt mindre ut enn hva den er i virkeligheten, men håper likevel at klarer å se forbi det.

En snau uke etter at jeg hadde tatt over leiligheten startet oppussingen. I forkant av dette booket jeg selvfølgelig håndverkere til jobben. Anbefaler de av dere som vurderer å pusse opp og sjekke ut litt forskjellige firmaer slik at dere kan ta en vurdering både i forhold pris, men også gode referanser. Jeg føler nesten at sistnevnte er det aller viktigste. Det nytter ikke å booke håndverkere som er billigst mulig med mindre du vet at de er dyktige, har papirene i orden og har gode referanser. Oppussing er dyrt og tidkrevende, men til gjengjeld får du det akkurat slik du vil ha det – pluss verdiøkning. Såå verdt det i følge min mening.

Leiligheten framstod som en ettroms når jeg kjøpte den. Jeg for min del er ikke så fan av tanken på å sove i stua eller ha en sovealkove, så det falt seg naturlig å skulle gjøre om på planløsningen. Det som var kjøkken ble derfor revet ned og gjort om til soverom. Kjøkkenet ble da flyttet ut i stua. Der det var sovealkove tidligere stod det en lettvegg med tilknytning til en døråpning som ble revet ned. På den måten fikk jeg åpnet opp og gjort plass til det nye kjøkkenet mitt.

I store deler av leiligheten var det strietapet. Ettersom jeg ønsket et mer moderne utseende på boligen fikk jeg denne fjernet. I stedet for veggplater gikk jeg for helsparkling. Dette er forøvrig genialt hvis du ønsker å fjerne gamle skjevheter og hull. Dessuten sørger du for at evt. skader blir tettet. I følge min mening gir helt slette vegger inntrykket av en nyrenovert bolig, i samsvar med det moderne og minimalistiske uttrykket som er i tiden. Helsparkling er med andre ord et perfekt alternativ for den som vil sette et moderne preg på boligen.

Ettersom blokken jeg bor i er fra midten av 60-tallet valgte jeg å gå for listefrie vinduer. Dette strammer opp og understreker den moderne, rene stilen som jeg foretrekker. Uttrykket i boligen ble på grunnlag av dette mye renere og man får ikke lenger følelsen av at man bor i en typisk blokk-leilighet. Aller helst skulle jeg ønske jeg hadde listefrie dører også, men av praktiske årsaker var ikke dette mulig. Jeg er uansett veldig fornøyd med resultatet og den nye utformingen av vinduskarmene.

Soverommets vegger er malt i typen Almond Beige fra Jotun. Taket på soverommet er malt i typen Smoked Oak fra Jotun.

Så snart alt av sparkling var overstått og det nye kjøkkenet etter hvert ble installert har jeg også byttet ut alle støpsler, og lysbrytere. Som det framkommer på noen av bildene nedenfor valgte jeg å gå for sorte støpsel som matcher de andre elementene i leiligheten min. Dette koster litt ekstra, spesielt hvis det er snakk om å bytte ut termostat til bad, dimmere osv, MEN det er absolutt verdt det spør du meg.

Vegger og gulvlister i stuen inkl. soveromsdøren / vegger og gulvlister i gangen inkl. baderomsdøren er malt i typen Sand fra Jotun. Taket i stuen og gangen er malt i typen Skandinavisk Lys. Ytterdøren er malt i Smoked Oak fra Joutun.

Her ser dere det nye kjøkkenet mitt som forøvrig er bestilt fra IKEA. For å si det sånn, det var mye enklere sagt enn gjort. Ettersom kjøkkenplanleggeren min åpenbart var ny i sin rolle ble det rot med bestillingen, noe som jeg måtte lide for i lang tid etterpå. Det skal også sies at IKEA blir berørt av situasjonen med COVID-19 som i tillegg påvirker bestillinger/leveringer av diverse hvitevarer og andre deler til kjøkkenet. Jeg fikk altså levert den siste delen til kjøkkenet senest i forrige uke og da har jeg i mellomtiden vært på IKEA nærmere 10 ganger. Nok om det! Det ble bra til slutt og nå har også håndtakene blitt montert. Jeg var veldig i tvil om jeg faktisk skulle gå for svart kjøkken, mest fordi jeg var redd for at leiligheten kom til å se mindre ut på grunn av det. Men den gang ei! Takket være de lyse omgivelsene rundt ble dette super fint og jeg angrer ikke på valget. Viser dere bilder av det komplette kjøkkenet senere. Til de av dere som lurer er dette kjøkkenet typen, kungsbacka.

SIST, MEN IKKE MINST: 

Det nye gulvet er en vesentlig forandring i leiligheten og spiller en stor rolle for helhetsinntrykket etter oppussingen. Jeg fjernet det gul, oransje gulvet som var her fra før og erstattet det med 1-stavs Eik Grey XL fra parkett.no. Dette er parkett av meget god kvalitet og de brede plankebordene gjør at rommets lengde kommer til sin rett. Gulvet er børstet og hvitmattlakket. Rett og slett et gulv som er så fint at jeg i praksis ikke hadde trengt en eneste gulvmatte.

En gladnyhet til dere som følger meg er at dere kan få 10%% ved bestilling av nettopp dette gulvet fra parkett.no. Bruk kodeord: Glennrabatt10%. Rabattkoden er gyldig t.o.m. 18.10.20.  Les mer om gulvet HER. 

2 kommentarer

  1. Så fint du har gjort det! Helt helt nydelig

    1. glennhenriksen

      Hei Stina! Tusen takk for det. :)

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *